Αποστολή και παράδοση

Η Cryos αποστέλλει σπέρμα δότη σε προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και καταβάλλει πάντα κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίζει ότι η παραγγελία σας παραδίδεται ασφαλώς και εγκαίρως.

Παρακάτω, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με τις ημερομηνίες και μεθόδους αποστολής, τους χρόνους παράδοσης, την επιστροφή δοχείων υγρού αζώτου και άλλα.

Ημερομηνίες αποστολής και προθεσμίες

Όταν παραγγέλνετε σπέρμα δότη από την Cryos, καλείστε να επιλέξετε την ημερομηνία αποστολής. Η συντομότερη ημερομηνία αποστολής είναι 1,5 εργάσιμες ημέρες από την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής σας παραγγελίας. Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας έως 4 εβδομάδες νωρίτερα (θα είμαστε πάντα σε θέση να προσαρμόσουμε την αποστολή σε μεταγενέστερη ημερομηνία).

Με την πληρωμή πρόσθετης χρέωσης καθυστερημένης παραγγελίας, η παραγγελία μπορεί να εκτελεστεί την ίδια ημέρα που θα την λάβουμε. Η προθεσμία για αυτήν την ενέργεια είναι έως τις 12:00 π.μ. (Ώρα Κεντρικής Ευρώπης) την ημέρα της αποστολής. Η καθυστερημένη παραγγελία θα εκτελείται εφόσον η πληρωμή πραγματοποιείται με πιστωτική κάρτα.

Αποστολή σπέρματος δότη σε δοχείο υγρού αζώτου

Χρόνος παράδοσης και τιμές

Η παραγγελία σας παραδίδεται μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών απευθείας στην κλινική γονιμότητας ή στον εξουσιοδοτημένο επαγγελματία υγείας. Δεν γίνονται παραδόσεις τα Σαββατοκύριακα.

Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από το αν η παραγγελία παραδίδεται εντός ή εκτός ΕΕ:

 • Ευρωπαϊκές χώρες: 1-2 εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή)
 • Υπόλοιπες χώρες: 2-5 εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή)

Οι χρόνοι που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν υπό κανονικές προϋποθέσεις. Ο χρόνος παράδοσης μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον προορισμό και άλλες προϋποθέσεις.

Για ορισμένους προορισμούς εκτός ΕΕ, οι τελωνειακές διαδικασίες μπορεί να καθυστερήσουν την παράδοση. Βεβαιωθείτε ότι η κλινική γονιμότητας ή ο εξουσιοδοτημένος επαγγελματίας υγείας σας έχει την απαραίτητη άδεια εισαγωγής για να παραλάβει την παραγγελία σας.

Δείτε τον τιμοκατάλογο παραδόσεων.

Πώς αποστέλλουμε το σπέρμα

Ανάλογα με τον προορισμό, τα φιαλίδια σπέρματος αποστέλλονται είτε σε δοχείο ξηρού πάγου είτε σε μεγάλο δοχείο ξηρού πάγου (32x27x22 cm ή 37x32x27 cm) ή σε δοχείο υγρού αζώτου ή σε μεγάλο δοχείο υγρού αζώτου (40x30x30 cm ή 52x37x37 cm).

Αποστολή σπέρματος δότη με δοχείο ξηρού πάγου

Τα φιαλίδια σπέρματος τοποθετούνται σε ένα μονωμένο δοχείο ξηρού πάγου με διοξείδιο του άνθρακα (CO2) στους -79°C. Όταν λάβετε το δοχείο ξηρού πάγου, είναι σημαντικό τα φιαλίδια σπέρματος να είναι σε διαρκή επαφή με τον ξηρό πάγο έως την απόψυξη/χρήση. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανοίξετε το μονωμένο δοχείο πριν από τη χρήση.

Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά αποστολές με ξηρό πάγο για παραγγελίες που εκτελούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζετε ότι η αποστολή φθάνει στον προορισμό της πριν από το Σαββατοκύριακο. Λάβετε υπόψη ότι οι αποστολές με ξηρό πάγο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλους τους προορισμούς λόγω της μικρής ανθεκτικότητας. Εάν για τον προορισμό σας ενδείκνυται η αποστολή με ξηρό πάγο, θα εμφανιστεί ως επιλογή όταν κάνετε την παραγγελία σας.

Το δοχείο ξηρού πάγου δεν χρειάζεται να επιστραφεί στην Cryos.

Αποστολή σπέρματος δότη σε ξηρό πάγο

Αποστολή σπέρματος δότη με δοχείο υγρού αζώτου

Το δοχείο ψύχεται στους -196°C με υγρό άζωτο, όμως πρόκειται για αποστολή ξηρής ουσίας, επομένως δεν περιέχει υγρό άζωτο. Τα φιαλίδια σπέρματος τοποθετούνται σε ένα κάνιστρο στο δοχείο υγρού αζώτου, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα ξύλινο δοχείο μεταφοράς.

Είναι σημαντικό να μην ανοίξετε το δοχείο, μέχρι τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσετε τα φιαλίδια. Τα φιαλίδια σπέρματος δότη πρέπει να αποθηκεύονται στο δοχείο υγρού αζώτου μέχρι να χρησιμοποιηθούν ή να μεταφερθούν σε άλλο δοχείο υγρού αζώτου ή σε κλινική γονιμότητας.

Το δοχείο υγρού αζώτου πρέπει να επιστραφεί στην Cryos μετά από τη χρήση. Δείτε πώς να επιστρέψετε το δοχείο παρακάτω σε αυτήν τη σελίδα.

Ποια μέθοδο αποστολής να επιλέξω;

Η μέθοδος αποστολής που θα επιλέξετε εξαρτάται από το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε να διατηρηθεί το σπέρμα παγωμένο. Δείτε παρακάτω μια επισκόπηση σχετικά με την ανθεκτικότητα κάθε μεθόδου αποστολής:

Ανθεκτικότητα

 • Δοχείο υγρού αζώτου: 7 ημέρες (συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας αποστολής)
 • Μεγάλο δοχείο υγρού αζώτου: 12 ημέρες (συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας αποστολής)
 • Δοχείο ξηρού πάγου: 3 ημέρες (συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας αποστολής)
 • Μεγάλο δοχείου ξηρού πάγου: 5 ημέρες (συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας αποστολής)

Λάβετε υπόψη ότι η επιλεγμένη ημερομηνία αποστολής μετράει ως 1 ημέρα στο σύνολο των ημερών, κατά τις οποίες το δοχείο μπορεί να διατηρήσει τα φιαλίδια παγωμένα.

Έγγραφα που περιλαμβάνονται στην αποστολή

Τα συνοδευτικά έγγραφα της αποστολής σας:

 • Κατάλογος συσκευασίας
 • Σύνοψη καταγραφών: περιέχει αποτελέσματα εξετάσεων και πληροφορίες για το πρότυπο, σχετικά με τον δότη
 • Προειδοποίηση ασφαλείας για τη χρήση του δοχείου ξηρού πάγου (CO2) ή υγρού αζώτου (LN2)
 • Οδηγίες για την επιστροφή δοχείου υγρού αζώτου (μόνο για παραδόσεις με δοχείο υγρού αζώτου)
 • Ετικέτα αποστολής για την επιστροφή δοχείου υγρού αζώτου (μόνο για παραδόσεις με δοχείο υγρού αζώτου)

Κάποιος πρέπει να είναι παρών για να παραλάβει την παραγγελία

Είναι σημαντικό να παρευρίσκεται κάποιος στην παράδοση της παραγγελίας σας για να υπογράψει για την παραλαβή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η κλινική γονιμότητας ή ο επαγγελματίας υγείας σας θα είναι διαθέσιμοι για την παραλαβή του πακέτου. Διαφορετικά, η υπηρεσία ταχυμεταφορών μπορεί να το επιστρέψει στην αποθήκη και να αφήσει ένα σημείωμα με περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον ενναλακτικό τόπο παραλαβής ή την εναλλακτική ώρα παράδοσης.

Επιστροφή δοχείου υγρού αζώτου

Μαζί με το δοχείο υγρού αζώτου, θα σας αποστείλουμε οδηγίες για τον τρόπο επιστροφής του δοχείου και μια προτυπωμένη ετικέτα επιστροφής με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Η αποστολή της επιστροφής είναι προπληρωμένη (η χρέωση συμπεριλαμβάνεται στην τιμή αποστολής), όταν χρησιμοποιείτε την προτυπωμένη ετικέτα επιστροφής.  

Για να επιστρέψετε το δοχείο υγρού αζώτου, πρέπει να προγραμματιστεί η παραλαβή με την εταιρεία ταχυμεταφορών. Αυτό μπορεί να γίνει εδώ στον ιστότοπό μας, απευθείας στον ιστότοπο της εταιρείας ταχυμεταφορών ή καλώντας την εταιρεία ταχυμεταφορών. Οι πληροφορίες επικοινωνίας της εταιρείας ταχυμεταφορών εσωκλείονται στο πακέτο αποστολής.

Χρησιμοποιήστε μια από τις προαναφερθείσες διαδικασίες για την επιστροφή του δοχείου υγρού αζώτου. Η επιλογή μιας εναλλακτικής αποστολής μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του δοχείου και ενδεχόμενη απαίτηση 1.000 EUR.

Καθώς χρησιμοποιούμε εκ νέου τα δοχεία για άλλους πελάτες, οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία την αποστολή τους, παρακαλείσθε να επιστρέψετε το δοχείο μόλις χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο. Το δοχείο πρέπει να επιστραφεί στην Cryos το αργότερο έως την ημέρα που θα έχει παρέλθει η ανθεκτικότητα του δοχείου.

 

Ανθεκτικότητα*

Επιστροφή στην Cryos**

Δοχείο υγρού αζώτου για την Ευρώπη 7 ημέρες 8η ημέρα από την ημερομηνία αποστολής
Μεγάλο δοχείο υγρού αζώτου για την Ευρώπη 12 ημέρες 13η ημέρα από την ημερομηνία αποστολής

* Η πρώτη ημέρα της προθεσμίας είναι η ημερομηνία αποστολής από την Cryos
** Καταληκτική ημερομηνία για την παραλαβή από την εταιρεία ταχυμεταφορών

Εάν η 8η ή η 13η ημέρα μετά την ημερομηνία αποστολής είναι Σαββατοκύριακο ή αργία, παρακαλείσθε να αποστείλετε το δοχείο υγρού αζώτου την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Εάν το δοχείο δεν επιστραφεί εμπρόθεσμα, η Cryos θα εφαρμόσει χρέωση 100 EUR χωρίς ΦΠΑ για την ενοικίαση του δοχείου από την έναρξη της εβδομάδας, βλέπε τους Όρους σύμβασης.

Για αποστολές εκτός ΕΕ, επισυνάπτεται ένα προτιμολόγιο (pro forma) για την επιστροφή, καθώς αυτό απαιτείται από τις τελωνειακές αρχές.

Όροι παράδοσης

Η Cryos προσφέρει υπηρεσίες DAP (παραδοτέο στον τόπο προορισμού) σύμφωνα με τους διεθνείς εμπορικούς όρους Incoterms 2010. Αυτό σημαίνει παράδοση από πόρτα σε πόρτα. Αν η παράδοση γίνεται εκτός ΕΕ, ενδέχεται να προκύψουν τελωνειακές διατυπώσεις για τις οποίες δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη. Για παράδειγμα: ο εκτελωνισμός, η άδεια εισαγωγής, οι δασμοί, το ποσό του ΦΠΑ, ο φόρος κ.λπ. είναι δική σας ευθύνη να ελέγξετε αυτές τις περιπτώσεις και σας συστήνουμε να διαβάσετε προσεκτικά τους Όρους σύμβασης

Δεν ισχύουν τελωνειακές διατυπώσεις για αποστολές εκτός ΕΕ.

Είμαστε εδώ για εσάς

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, αν έχετε απορίες σχετικά με την αποστολή ή την παράδοση ή χρειάζεστε επιπλέον καθοδήγηση. Μιλάμε δανικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά και εβραϊκά.