Πώς να επιλέξετε δότη σπέρματος

Στην Cryos, διαθέτουμε τη μεγαλύτερη γκάμα δοτών παγκοσμίως. Η ύπαρξη πολλών επιλογών είναι σημαντική, όμως γνωρίζουμε ότι μπορεί να προκαλέσει πίεση. Σε αυτήν τη σελίδα, σας δείχνουμε τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή δότη σπέρματος.

Συνήθως, οι θεραπείες γονιμότητας με σπέρμα δότη ξεκινούν με τη συζήτηση με έναν γιατρό ή άλλον επαγγελματία υγείας για τις διάφορες επιλογές θεραπείας. Το επόμενο βήμα, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι η επιλογή δότη για το μελλοντικό σας παιδί.

Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να εξετάσετε, όταν λαμβάνετε αυτήν την απόφαση. Συνεπώς, συγκεντρώσαμε κάποιες ερωτήσεις που μπορείτε να απευθύνετε στον εαυτό σας για να απλοποιήσουμε τη διαδικασία..

Πώς να επιλέξετε έναν δότη σπέρματος

Το μελλοντικό σας παιδί θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον δότη;

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν επιλέγετε δότη σπέρματος, είναι εάν θέλετε το παιδί σας να μπορεί να επικοινωνήσει με τον δότη στο μέλλον.

Εάν επιλέξετε Ανώνυμο δότη, η ταυτότητα του δότη θα παραμείνει εμπιστευτική. Εάν επιλέξετε Μη ανώνυμο δότη, το παιδί θα έχει τη δυνατότητα να λάβει πληροφορίες για την ταυτότητα του δότη όταν μεγαλώσει – στις περισσότερες χώρες στην ηλικία των 18 ετών.

Η επιλογή ανάμεσα σε έναν Ανώνυμο και έναν Μη ανώνυμο δότη είναι πολύ προσωπική και σύνθετη, και οι λόγοι για την επιλογή του ενός ή του άλλου μπορεί να διαφέρουν. Προτού επιλέξετε, σας προτείνουμε να διαβάσετε περισσότερα για την ανωνυμία του δότη εδώ.

Πόσα θέλετε να γνωρίζετε για τον δότη;

Θέλετε να γνωρίζετε όσο το δυνατόν περισσότερα για τον δότη ή προτιμάτε να γνωρίζετε μόνο τις βασικές πληροφορίες; Αυτή η σκέψη θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ανάμεσα στο Εκτεταμένο προφίλ και το Βασικό προφίλ. Το Εκτεταμένο προφίλ περιλαμβάνει πολλές προσωπικές πληροφορίες, όπως φωτογραφίες του δότη στη βρεφική ηλικία και ένα ηχητικό απόσπασμα με τη φωνή του δότη. Ο δότης σπέρματος με Βασικό προφίλ παρέχει μόνο τις βασικές πληροφορίες, όπως την εθνικότητα, τα φυσικά χαρακτηριστικά και την εκπαίδευση/επάγγελμα. 

Εάν θέλετε να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα για έναν δότη, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα Εκτεταμένο προφίλ με φωτογραφίες δοτών σε ενήλικη ηλικία.

Ο δότης που θα επιλέξετε θέλετε να είναι αποκλειστικός;

Εάν προτιμάτε ο δότης που θα επιλέξετε να μην είναι δότης για παιδιά σε άλλες οικογένειες, μπορείτε να επιλέξετε έναν Αποκλειστικό δότη. Με την αποκλειστικότητα δότη, μόνο εσείς και ο/η σύντροφός σας θα μπορείτε να αποκτήσετε παιδί με τη βοήθεια του συγκεκριμένου δότη.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την Αποκλειστικότητα δότη εδώ.

Επιπλέον συμβουλές πριν από την παραγγελία

Στο τέλος, χρειάζεστε μόνο έναν δότη σπέρματος, όμως θα ήταν καλό να περιορίσετε την αναζήτησή σας σε 3-5 δότες και να τους επισημάνετε ως «Αγαπημένους» στην Αναζήτηση δότη. Αυτό θα ήταν ίσως χρήσιμο, σε περίπτωση που το απόθεμα του αγαπημένου σας δότη τελειώσει ή έχει καλυφθεί η Ποσόστωση εγκυμοσύνης στη χώρα διαμονής σας τη στιγμή που είστε έτοιμοι να κάνετε την παραγγελία σας.

Μόλις είστε έτοιμοι να κάνετε την παραγγελία σας ηλεκτρονικά, προτείνουμε να κάνατε κράτηση επιπλέον φιαλιδίων. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι έχετε επαρκές σπέρμα για όλη τη διάρκεια της θεραπείας γονιμότητάς σας – και για πιθανά μελλοντικά αδέλφια. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις κρατήσεις εδώ

Προτείνουμε, επίσης, να ελέγξετε τη νομοθεσία της χώρας θεραπείας σας, καθώς ορισμένες χώρες επιτρέπουν τη θεραπεία μόνο με συγκεκριμένους τύπους δότη (Ανώνυμοι ή Μη ανώνυμοι). Η κλινική σας ή ο επαγγελματίας υγείας σας θα είναι σε θέση να σας συμβουλεύσουν για αυτό το θέμα. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το Τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Cryos που είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει.

Ελπίζουμε ότι οι παραπάνω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να λάβετε την τελική απόφαση σχετικά με το ποιος δότης είναι ο κατάλληλος για τη μελλοντική σας οικογένεια.