Γονιμοποίηση στο σπίτι

Πολλές χώρες δεν παρέχουν πρόσβαση σε ιατρικά υποβοηθούμενη θεραπεία με σπέρμα δότη. Αυτό ενδέχεται να συμβαίνει επειδή η θεραπεία με σπέρμα δότη στην εν λόγω χώρα απαγορεύεται από το νόμο.

Home insemination

Οι ανύπαντρες γυναίκες ή τα ζευγάρια ίδιου φύλου δεν επιτρέπεται να λάβουν τη θεραπεία, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν απαιτήσεις σχετικά με ειδικές εξετάσεις ή ειδικά έγγραφα ή απαγόρευση της θεραπείας με τη χρήση ανώνυμου δότη, της θεραπείας με χρήση μη ανώνυμου δότη ή άλλες απαγορεύσεις και απαιτήσεις.

Εξ όσων γνωρίζει η Cryos, η νομοθεσία αυτή εφαρμόζεται μόνο στη θεραπεία από ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας. Με άλλα λόγια, η γονιμοποίηση στο σπίτι δεν καλύπτεται από οποιονδήποτε από τους ανωτέρω νομοθετικούς περιορισμούς και πρέπει, επομένως, να θεωρείται νόμιμη.

Πραγματοποιείτε αποστολές σπέρματος δότη παγκοσμίως για ιδιώτες πελάτες για γονιμοποίηση στο σπίτι;

Ναι. Η Cryos είναι ένα κέντρο ιστών που αδειοδοτείται από την οδηγία περί ιστών της ΕΕ. Ως εκ τούτου, μπορεί να αποστείλει ελεγμένο και αξιολογημένο σπέρμα δότη σε ιδιωτικούς πελάτες με σκοπό τη γονιμοποίηση στο σπίτι, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση ή το γενετήσιο προσανατολισμό. Ωστόσο, συνιστούμε πάντα να σας παρακολουθεί ένας ιατρός ή κλινική.

Λόγω των επικείμενων αλλαγών στη δανική νομοθεσία, η Cryos, ως τράπεζα σπέρματος της Δανίας, δεν δύναται πλέον να διανέμει σπέρμα δότη απευθείας σε ιδιωτικές κατοικίες εντός της ΕΕ μετά την 1η Ιουλίου 2018.

Η εξέλιξη της δανικής νομοθεσίας στον τομέα αυτόν αποτελεί μέλημα της Cryos, καθώς πιστεύουμε στο δικαίωμα και στην αυτονομία ενός ατόμου να επιχειρήσει να τεκνοποιήσει, και θέλουμε να βοηθάμε τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση ή τον γενετήσιο προσανατολισμό τους.

Θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους όσους θα επηρεαστούν από αυτές τις νομοθετικές αλλαγές. Χάρη στο όραμά μας, αναζητούμε διαρκώς τρόπους να βοηθήσουμε όσους δεν έχουν παιδιά να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή όσον αφορά τις παραδόσεις σε κλινικές γονιμότητας και νοσοκομεία
Μετά την 1η Ιουλίου 2018, οι ιδιώτες πελάτες μας θα μπορούν, ευτυχώς, ακόμη να υποβάλλουν παραγγελίες και να πραγματοποιούν κρατήσεις στην Cryos και να λαμβάνουν σπέρμα δότη σε εγκεκριμένα κέντρα ιστών, κέντρα γονιμότητας, νοσοκομειακά τμήματα και εξουσιοδοτημένους επαγγελματίες υγείας.

Είμαστε στο πλευρό σας
Όπως πάντα, θα σας παρέχουμε υποστήριξη παραπέμποντάς σας στα κατάλληλα άτομα και απαντώντας στις ερωτήσεις σας. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στη διεύθυνση [email protected] ή στο τηλέφωνο +45 8676 0699 αν χρειάζεστε περαιτέρω πληροφορίες.

 

Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Για παράδειγμα, ιατρική εξέταση, διάγνωση, σάρωση, χρόνος, ορμονική διέγερση ή άλλοι τύποι φαρμακευτικής αγωγής. Ένας ιατρός ή κλινική πρέπει κανονικά να είναι σε θέση να παρέχουν πολύ πιο αποτελεσματική θεραπεία, η οποία συχνά οδηγεί σε τρεις έως τέσσερις φορές υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας εγκυμοσύνης ανά κύκλο. Η θεραπεία ενδέχεται να περιλαμβάνει ενδομήτρια σπερματέγχυση (γονιμοποίηση απευθείας μέσα στην κοιλότητα της μήτρας με σπερματοζωάρια) ή IVF (εξωσωματική γονιμοποίηση), η οποία μπορεί να εκτελεστεί μόνο από ιατρό ή κλινική.
Το σπέρμα δότη είναι της ίδιας ποιότητας και πρότυπο με αυτό που παρέχεται σε ιατρούς και κλινικές γονιμότητας.

Ποιοι δότες σπέρματος μπορούν να παραγγείλουν για γονιμοποίηση στο σπίτι;

Μπορείτε να παραγγείλετε σπέρμα από όλους τους δότες σπέρματος στη λίστα δοτών μας, δηλαδή ανώνυμους και μη ανώνυμους δότες σπέρματος, βασικά και εκτεταμένα προφίλ και πρότυπα.

Διαθέτω νομίμως το δικαίωμα να εισάγω σπέρμα δότη;

Εντός της ΕΕ, η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων είναι εγγυημένη, και δεν υπάρχουν σύνορα. Ωστόσο, θα είστε πάντα νομικά υπεύθυνος για την εισαγωγή και χρήση σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία. Για τους κανονισμούς σχετικά με τις αποστολές εκτός της ΕΕ, θα πρέπει να το ελέγξετε με τις τοπικές αρχές.

Πώς χρησιμοποιώ το σπέρμα δότη;Λεπτομερείς οδηγίες συνοδεύουν όλες τις αποστολές του σπέρματος δότη σε ιδιώτες πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών χρήσης, απόψυξης, εκκένωσης των straw και οδηγιών ασφαλείας.

Πώς εκτελώ γονιμοποίηση στο σπίτι;

Οδηγίες για τη γονιμοποίηση στο σπίτι εσωκλείονται σε όλες τις αποστολές σπέρματος δότη σε ιδιώτες πελάτες.
 Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη γονιμοποίηση εδώ.

Ποια είναι η νομική θέση στην πατρότητα/μητρότητα, αναφορικά με τη γονιμοποίηση στο σπίτι;

Η πατρότητα/μητρότητα συνήθως προσδιορίζεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας, στην οποία έχει γεννηθεί το παιδί. Οι δότες σπέρματος της Cryos έχουν παραιτηθεί από όλα τα δικαιώματα και ο δότης σπέρματος δεν μπορούν να αξιώσουν πατρότητα σύμφωνα με τη δανική νομοθεσία.

Βρήκατε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας;

Αν όχι, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της Cryos επικοινωνεί στις ακόλουθες γλώσσες: σκανδιναβικός, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανικά και ιταλική.