Κράτηση σπέρματος δότη για μεταγενέστερη χρήση

Πρέπει να κάνετε κράτηση αμέσως ή να διακινδυνεύσετε την αναμονή; Μόλις βρείτε τον αγαπημένο σας δότη σπέρματος, πρέπει να εξασφαλίσετε ότι ο δότης σπέρματος δεν θα εξαντληθεί πριν παραγγείλετε και αρχίσετε τη θεραπεία σας. Και θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να πραγματοποιήσετε κράτηση για straw για περισσότερα παιδιά από τον ίδιο δότη σπέρματος.

 • Μην διακινδυνεύσετε την εξάντληση του αγαπημένου δότη σπέρματος
 • Μην διακινδυνεύσετε αλλάζοντας τον δότη σπέρματος στη μέση της θεραπείας
 • Διασφαλίστε γενετικά αδέλφια
 • Η Cryos εγγυάται την επαναγορά (75% αποζημίωση)

Πριν από την έναρξη της θεραπείας

Όταν βρείτε τον αγαπημένο σας δότη σπέρματος, θα πρέπει να κάνετε μια κράτηση αμέσως. Μη διακινδυνεύετε το να έχει ο δικός σας δότης σπέρματος ξεπουληθεί, όταν χρειάζεστε θεραπεία σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ακούμε σχεδόν καθημερινά από πελάτες ότι είναι συγκλονισμένοι επειδή ο δότης τους έχει εξαφανιστεί από τον κατάλογο των δοτών.

Και μην διακινδυνεύετε να  έχει ξεπουληθεί ο δότης σας σπέρματος, ώστε να χρειαστεί αλλάξετε δότη σπέρματος στη μέση της θεραπείας σας. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται θεραπείες 5 έως 6 κύκλων για να επιτευχθεί εγκυμοσύνη. Αφού επιλέξετε τον αγαπημένο σας δότη σπέρματος και εάν θέλετε να εξασφαλίσετε ότι έχετε αρκετό δότη σπέρματος από τον ίδιο δότη σπέρματος για όλη τη διάρκεια της θεραπείας, θα πρέπει να κάνετε κράτηση πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία σας.

Θυμηθείτε επίσης να ελέγξετε ότι η ποσόστωση εγκυμοσύνης για τον δότη σας δεν έχει επιτευχθεί. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις κρατήσεις ποσόστωσης.

Μετά τον τοκετό

Για τους γονείς οι οποίοι απέκτησαν παιδί χρησιμοποιώντας έναν από τους δότες μας σπέρματος και οι οποίοι επιθυμούν να εξασφαλίσουν την επιλογή απόκτησης γενετικών αδελφών στο μέλλον, είναι ακόμη πιο σημαντικό να κάνουν κράτηση του σπέρματος του δότη. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο δότη σπέρματος, πρέπει να κάνετε κράτηση επαρκούς αριθμού straw όσο το δυνατόν συντομότερα. Μην περιμένετε να ξεκινήσετε τη θεραπεία ή μέχρι να χρειαστείτε το σπέρμα δότη κάποια στιγμή στο μέλλον. Αν δεν κάνετε την κράτηση σας, διατρέχετε τον κίνδυνο εξάντλησης του δότη σπέρματος. Τα οφέλη από τη χρήση του ίδιου δότη για μελλοντικές εγκυμοσύνες είναι προφανή:

 • Τα παιδιά θα έχουν γενετική συγγένεια 100% και, συνεπώς, έχουν την καλύτερη ευκαιρία να εμφανίσουν παρόμοια χαρακτηριστικά.
 • Δεν έχουν όλοι οι δότες σπέρματος και οι αποδέκτες βιολογική αντιστοιχία. Εάν έχετε πετύχει ένα θετικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας τον επιλεγμένο δότη σπέρματος, υπάρχει πιθανότητα ότι θα επιτευχθεί επίσης ένα θετικό αποτέλεσμα στο μέλλον.
 • Ξέρετε τι να περιμένετε.
 • Τα παιδιά θα έχουν το ένα το άλλο ως αναφορά στις σχέσεις προσωπικής ταυτότητας.

Μην περιμένετε: κάνετε κράτηση του σπέρματος δότη σας μέσω διαδικτύου τώρα!

Για να εξασφαλιστεί ότι ο δότης δεν θα εξαντληθεί και ότι υπάρχουν αρκετά straw, συνιστούμε να κάνετε κράτηση σπέρματος όταν παραγγέλνετε σπέρμα δότη για πρώτη φορά. Αντί να παραγγείλετε σπέρμα δότη για παράδοση, απλά υποδείξτε τον αριθμό των straw στην επιλογή «Κράτηση».

Τι ποσότητα σπέρματος πρέπει να κάνω κράτηση;

Αυτό θα εξαρτηθεί από την προσωπική σας κατάσταση. Ωστόσο, για όσο περισσότερο σπέρμα δότη κάνετε κράτηση, τόσο μεγαλύτερη η ασφάλεια. Επικοινωνήστε με την Cryos ή την κλινική σας (όπου εφαρμόζεται) για να συζητήσετε τις ανάγκες σας.
Κατά μέσο όρο, θα πρέπει να περιμένετε 5-6 κύκλους θεραπείας ανά εγκυμοσύνη για θεραπείες σε μια κλινική. Το μέσο ποσοστό εγκυμοσύνης είναι μεταξύ 10 και 40% ανά κύκλο θεραπείας, ανάλογα με την ηλικία της λήπτριας και την κατάσταση, την κλινική εμπειρία, τις ορμόνες διέγερσης, το χρόνο, τη μέθοδο παρασκευής σπέρματος, την ποιότητα του σπέρματος, τη μέθοδο γονιμοποίησης, κ.λπ. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, 50 έως 60% μιας μη επιλεγμένης ομάδας γυναικών μένουν έγκυοι μετά από έξι μήνες θεραπείας και περίπου το 80% μετά από 12 μήνες θεραπείας.

Να θυμάστε ότι οι συστάσεις μας βασίζονται στη μέση κατανάλωση straw ανά εγκυμοσύνη. Αν θέλετε μεγαλύτερη ασφάλεια, θα πρέπει να κάνετε μεγαλύτερη κράτηση ή αν θέλετε τρία παιδιά, για παράδειγμα, θα πρέπει να κάνετε κράτηση τριπλάσιων δόσεων σπέρματος.

Λόγοι για την κράτηση λιγότερου σπέρματος δότη

 • Αν είναι εύκολο για εσάς να τεκνοποιήσετε.
 • Εάν λαμβάνετε θεραπεία με IVF (εξωσωματική γονιμοποίηση).
 • Εάν είστε κάτω των 35 ετών.
 • Εάν έχετε επιλέξει λιγότερες θεραπείες, π.χ. θεραπείες τριών κύκλων. Οι συνεχείς θεραπείες επί πολλά χρόνια μπορεί να είναι δαπανηρές και τραυματικές.

Λόγοι για την κράτηση περισσότερου σπέρματος δότη

 • Αν είναι δύσκολο για εσάς να τεκνοποιήσετε.
 • Εάν λαμβάνετε θεραπεία με ενδοκολπική/τραχειακή γονιμοποίηση.
 • Εάν είστε άνω των 35 ετών.
 • Αν θέλετε περισσότερες θεραπείες από το μέσο όρο.
 • Αν απλά θέλετε περισσότερη ασφάλεια. Όσο περισσότερα straws, τόσο μεγαλύτερη είναι η ασφάλεια.

Ο χώρος των κρατήσεών σας

Μπορείτε πάντα να διαχειρίζεστε το περιεχόμενο στο χώρο κρατήσεών σας.
Μπορείτε να προσθέτετε περισσότερα straw ηλεκτρονικά, να εξάγετε straw για παράδοση και να ακυρώνετε straw όταν δεν τα χρειάζεστε πλέον.

Βρήκατε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας;

Αν όχι, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της Cryos επικοινωνεί στις ακόλουθες γλώσσες: σκανδιναβικός, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανικά και ιταλική.