Οι δότες

Διαθέτουμε δύο τύπους δοτών σπέρματος: Ανώνυμους και μη ανώνυμους. Και οι δύο ομάδες περιλαμβάνουν βασικό και εκτεταμένο προφίλ. Επιπλέον, θα έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε δότη σπέρματος με αποκλειστικότητα.

Οι δότες σπέρματος της Cryos έχουν παραιτηθεί από όλα τα δικαιώματα και ο δότης σπέρματος δεν μπορούν να αξιώσουν πατρότητα σύμφωνα με τη δανική νομοθεσία.

Τύποι δότη

  • Ανώνυμος + βασικό προφίλ
  • Μη ανώνυμος + βασικό προφίλ
  • Ανώνυμος + εκτεταμένο προφίλ
  • Μη ανώνυμος + εκτεταμένο προφίλ

Οι δότες είναι είτε Ανώνυμοι ή Μη ανώνυμοι. Οι ορισμοί αυτοί δεν σημαίνουν ότι οι δότες δεν είναι αναγνωρίσιμοι. Δεδομένου ότι το σπέρμα του δότη μεταφέρει DNA, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος δότες, λήπτες και παιδιά να μπορούν να ανιχνευθούν μέσω ανάλυσης DNA και ίσως με άλλον τρόπο καθιστώντας την ιδιωτική ζωή αμφισβητήσιμη στο μέλλον.

Ανώνυμος

Αν ο δότης είναι ανώνυμος, η εταιρεία Cryos δεν θα αποκαλύψει ποτέ την ταυτότητα του δότη και ο πελάτης συμφωνεί να μην προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον δότη.

Μη ανώνυμος

Αν ο δότης είναι Μη ανώνυμος, η εταιρεία Cryos θα αποκαλύψει την ταυτότητα του δότη (όνομα, τελευταία γνωστή διεύθυνση και αριθμό ταυτότητας) στους επαγγελματίες υγείας  καθώς και στις Αρχές των χωρών όπου αυτό επιβάλλεται πριν ή σε σχέση με εισαγωγή ή με θεραπευτική αγωγή. Η εταιρεία Cryos θα αποκαλύψει την ταυτότητα του δότη στο ίδιο το παιδί βάσει αιτήματος του παιδιού του δότη και μόνο όταν το παιδί έχει συμπληρώσει την ηλικία των 18 ετών. Το παιδί πρέπει να τεκμηριώσει, ή να καταστήσει πιθανό, ότι αυτό το ίδιο είναι το αποτέλεσμα θεραπευτικής αγωγής με σπέρμα δότη από ένα συγκεκριμένο μη ανώνυμο δότη από την εταιρεία Cryos. Ο κωδικός (όνομα / αριθμός) του δότη πρέπει να ενημερωθεί.

Ο δότης έχει συμφωνήσει στο να έρθουν τα παιδιά σε επικοινωνία μαζί του, η εταιρεία Cryos όμως δεν φέρει καμία ευθύνη στο αν ο δότης ενεργήσει  πράγματι κατ' αυτόν τον τρόπο στο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους της Σύμβασης.

Βασικό προφίλ

Οι δότες σπέρματος με βασικό προφίλ είναι καταχωρισμένοι με έναν αριθμό, όπως 456, 8756, 11250, κ.λπ. Τα βασικά προφίλ παρέχουν πληροφορίες μόνο για τη φυλή, την εθνικότητα, το χρώμα ματιών, το χρώμα μαλλιών, το ύψος, το βάρος, την ομάδα αίματος και συνήθως το επάγγελμα/εκπαίδευση.

Εκτεταμένο προφίλ

Οι δότες σπέρματος με εκτεταμένο προφίλ είναι καταχωριμένοι με ψευδώνυμο, όπως ERIK, IB, PER, OLUF, Κ. SVEND, κ.λπ. Το εκτεταμένo προφίλ αποτελείται από 8 έως 10 σελίδες προσωπικών πληροφοριών για τον δότη σπέρματος, το υπόβαθρο, την εκπαίδευση, το οικογενειακό υπόβαθρο, τα ενδιαφέροντα, τα χόμπι, κ.λπ. Για τους δότες αυτούς ενδέχεται να είναι διαθέσιμες επιπλέον πληροφορίες όπως: εντύπωση προσωπικού, παιδικές φωτογραφίες του δότη σπέρματος, ένας χειρόγραφος χαιρετισμός, ηχογράφηση της φωνής του δότη σπέρματος, προφίλ EQ, κ.λπ.

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε ένα εκτεταμένο προφίλ έχουν γραφτεί και έχουν καταχωριστεί προσωπικά από τον δότη και επομένως αντιπροσωπεύουν τις απόψεις του δότη. Το εκτεταμένο προφίλ δεν ενημερώνεται με νέες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση, την εργασία, την οικογενειακή κατάσταση, κ.λπ., μετά την ημερομηνία κατά την οποία παρασχέθηκαν οι αρχικές πληροφορίες. Οι πληροφορίες που εμφανίζονται στο εκτεταμένο προφίλ είναι οι αρχικές πληροφορίες.

Φωτογραφίες δοτών σε ενήλικη ηλικία

Θέλετε να δείτε πώς είναι ο δότης σας σε ενήλικη ηλικία; Ορισμένοι από τους δότες σπέρματος με εκτεταμένα προφίλ έχουν επίσης έναν φάκελο με φωτογραφίες τους σε ενήλικη ηλικία. Οι φωτογραφίες είναι από επαγγελματία φωτογράφο και είναι διαθέσιμες στο εκτεταμένο προφίλ του δότη. Κάθε δότης έχει πέντε έως έξι φωτογραφίες.

Οι δότες με φωτογραφίες σε ενήλικη ηλικία επισημαίνονται με χρυσό και μπορείτε να τους αναζητήσετε στην αναζήτηση δότη.

Για να δείτε τις εικόνες, πρέπει πρώτα να αγοράσετε το δικαίωμα πρόσβασης.

Η πρόσβαση σε δότες με φωτογραφίες σε ενήλικη ηλικία ανέρχεται στα 200 EUR χωρίς ΦΠΑ. Το δικαίωμα πρόσβασης ισχύει για τρεις μήνες και λήγει αυτόματα, αν δεν το ανανεώσετε.

Διαβάστε περισσότερα για τα προφίλ δοτών με φωτογραφίες σε ενήλικη ηλικία εδώ.

Η επιλογή μεταξύ ανώνυμων και μη ανώνυμων

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το παιδί μπορεί να μάθει την ταυτότητα του δότη σπέρματος στο μέλλον, πρέπει να διαλέξετε έναν μη ανώνυμο δότη σπέρματος. Τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο οι ανύπαντρες γυναίκες και τα ζευγάρια ιδίου φύλου συγκεκριμένα προτιμούν μη ανώνυμους δότες σπέρματος, ενώ τα ετερόφυλα ζευγάρια φαίνεται να προτιμούν ανώνυμους δότες σπέρματος, προκειμένου να προστατεύσουν την ακεραιότητα του ανθρώπου ως πατέρα και, έτσι, τη δική τους οικογενειακή ταυτότητα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα. Μερικά ετεροφυλόφιλα ζευγάρια επιλέγουν έναν μη ανώνυμο δότη σπέρματος, επειδή ακριβώς σκοπεύουν να ενημερώσουν το παιδί για την προέλευσή του και, επομένως, θέλουνε να διασφαλίσουν τη δυνατότητα μελλοντικής επικοινωνίας με τον δότη. Αντίθετα, πολλές ανύπαντρες μητέρες επιλέγουν έναν ανώνυμο δότη σπέρματος, διότι σκοπεύουν να βρουν έναν σύντροφο, ο οποίος μπορεί πιο εύκολα να αναλάβει το ρόλο του πατέρα και να υιοθετήσει το παιδί όταν υπάρχει μικρότερη βαρύτητα στην ύπαρξη ενός δότη σπέρματος. Η επιλογή είναι εξατομικευμένη και περίπλοκη.

Πάντα να ελέγχετε ότι ο επαγγελματίας υγείας επιτρέπεται να σας χορηγεί τον τύπο του σπέρματος δότη που έχετε επιλέξει, ώστε να πληρούνται όλες οι νομικές προϋποθέσεις.

Η επιλογή ανάμεσα στο βασικό και εκτεταμένο προφίλ

Αν είναι σημαντικό να γνωρίζετε πολλά για τον δότη σπέρματος, θα πρέπει να επιλέξετε έναν δότη σπέρματος με εκτεταμένο προφίλ σπέρματος. Οι ανύπαντρες μητέρες και τα ζευγάρια ιδίου φύλου που επιθυμούν οπωσδήποτε να παράσχουν στο παιδί τα στοιχεία του δότη ενδέχεται να προτιμούν δότες σπέρματος με εκτεταμένο προφίλ. Αν θέλετε να μάθετε όσο το δυνατόν λιγότερα σχετικά με τον δότη σπέρματος, πρέπει να διαλέξετε έναν δότη σπέρματος με βασικό προφίλ. Σε πολλές περιπτώσεις, τα ετερόφυλα ζευγάρια επιλέγουν έναν δότη σπέρματος με βασικό προφίλ, ενώ οι ανύπαντρες μητέρες και τα ζευγάρια ιδίου φύλου επιλέγουν έναν δότη σπέρματος με εκτεταμένο προφίλ. Οι λόγοι είναι οι ίδιοι με εκείνους για την επιλογή ανώνυμων και μη ανώνυμων δοτών σπέρματος, αν και συχνά οι ρόλοι της ομάδας αντιστρέφονται. Η επιλογή είναι εξατομικευμένη και περίπλοκη.

Πάντα να ελέγχετε ότι ο επαγγελματίας υγείας επιτρέπεται να σας χορηγεί τον τύπο του σπέρματος δότη που έχετε επιλέξει, ώστε να πληρούνται όλες οι νομικές προϋποθέσεις.

Βρήκατε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας;

Αν όχι, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της Cryos επικοινωνεί στις ακόλουθες γλώσσες: σκανδιναβικός, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανικά και ιταλική.