Παράδοση και όροι

Το σπέρμα δότη αποστέλλεται σε όλους τους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι αποστολές είτε αποστέλλονται σε κιβώτιο με ξηρό πάγο ή σε δοχείο αζώτου. Το σπέρμα δότη μπορεί επίσης να συλλεχθεί προσωπικά από την Cryos.

Ξηρός πάγος CO2

Ονομάζεται επίσης διοξείδιο του άνθρακα (-79 °C). Τα straws του σπέρματος τοποθετούνται σε μονωμένο κιβώτιο με ξηρό πάγο. Ο ξηρός πάγος διαρκεί περίπου 2-3 μέρες πριν την απόψυξη, ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου. Ως εκ τούτου, συνιστούμε τις αποστολές με ξηρό πάγο μόνο Δευτέρα έως Τετάρτη, για να εξασφαλίσει ότι η αποστολή θα φθάσει στον προορισμό πριν από το Σαββατοκύριακο.
Με πρόσθετη επιβάρυνση, μπορείτε να παραγγείλετε Μεγάλος ξηρός πάγος, έτσι ώστε το δοχείο να διατηρηθεί για περίπου 4-5 ημέρες, ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου.
Μετά την παράδοση, είναι σημαντικό τα straw σπέρματος να είναι σε συνεχή επαφή με τον ξηρό πάγο μέχρι την απόψυξη/χρήση.
 Σας ενημερώνουμε ότι οι αποστολές με ξηρό πάγο μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Δείτε τη λίστα εδώ.
Το εμπορευματοκιβώτιο με ξηρό πάγο είναι μη επιστρεφόμενο.

Άζωτο LN2

Ονομάζεται και υγρό άζωτο (-196 °C). Τα straw σπέρματος τοποθετούνται σε ένα δοχείο αζώτου, το οποίο είναι τοποθετημένο μέσα σε κουτί μεταφοράς. Το δοχείο αζώτου θα διατηρήσει τα straw σπέρματος κατεψυγμένα για επτά ημέρες. Με πρόσθετη επιβάρυνση, μπορείτε να παραγγείλετε ένα μεγάλο δοχείο αζώτου που θα διατηρήσει τα straw σπέρματος κατεψυγμένα για 12 ημέρες. Κατά την παραγγελία, αναφέρατε στο πεδίο κειμένου αν θέλετε ένα μεγάλο δοχείο αζώτου. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα υπάρχει διαθέσιμο μεγάλο δοχείο αζώτου κατά την ημερομηνία της αποστολής.
Το σπέρμα δότη θα πρέπει να αποθηκεύεται στο δοχείο αζώτου μέχρι να χρησιμοποιηθεί ή να μετακινηθεί σε άλλο δοχείο αζώτου σε μια κλινική.

Προθεσμίες παραγγελίας παράδοσης

Επιλέξετε την ημερομηνία αποστολής όταν παραγγέλνετε ηλεκτρονικά. Ωστόσο, η συντομότερη ημερομηνία αποστολής είναι 2 εργάσιμες ημέρες μετά την τοποθέτηση της ηλεκτρονικής σας παραγγελίας. Αναμείνατε τους παρακάτω χρόνους μεταφοράς. Οι επείγουσες παραγγελίες μπορούν, με την καταβολή πρόσθετης χρέωσης, να αποσταλούν την ίδια ημέρα με τη λήψη της παραγγελίας. Η προθεσμία για τη λήψη των επειγουσών παραγγελιών είναι 12:00 (ώρα κεντρικής Ευρώπης) την ημέρα αποστολής.

Χρόνοι παράδοσης

Οι χρόνοι που παρατίθενται κατωτέρω εφαρμόζονται υπό κανονικές συνθήκες. Ο χρόνος παράδοσης ενδέχεται να ποικίλλει ανάλογα με τον προορισμό και άλλες προϋποθέσεις.

  • 
Χώρες της ΕΕ: 1-2 εργάσιμες ημέρες.

  • Υπόλοιπες χώρες: 1-5 εργάσιμες ημέρες.

Για ορισμένους προορισμούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τελωνειακές διαδικασίες ενδέχεται να καθυστερήσουν την παράδοση.

Συνιστούμε κάποιος να βρίσκεταιι στη διεύθυνση παράδοσης για να παραλάβει το πακέτο. Αν δεν βρίσκεται κανείς στο σπίτι για να παραλάβει το πακέτο, η εταιρεία κούριερ θα το παραδώσει σε κάποιο γείτονα ή θα επιστρέψει το πακέτο στην αποθήκη και θα αφήσει ένα σημείωμα με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια εναλλακτική τοποθεσία παραλαβής.
Αν δεν υπάρχει κανένας στη διεύθυνση παράδοσης κατά το χρόνο της παράδοσης, σας συνιστούμε να κρεμάσετε ένα Πληρεξούσιο στην πόρτα με μια περιγραφή σχετικά με τις επιθυμίες σας για την παράδοση.

Τιμές παράδοσης

Δείτε τον τιμοκατάλογο παράδοσης εδώ.

Έγγραφα που συνοδεύουν τις αποστολές του δότη σπέρματος:

  • Τιμολόγιο
  • Κατάλογος συσκευασίας
  • Ένα Summary of Records, το οποίο περιέχει τα αποτελέσματα της εξέτασης και τυπικές πληροφορίες αποδέσμευσης
  • Προειδοποίηση ασφάλειας για το χειρισμό του ξηρού πάγου (CO2) και του υγρού αζώτου (LN2)
  • Εγχειρίδιο οδηγιών (για ιδιωτικές παραδόσεις)
  • Κιτ σπερματέγχυσης για σπερματεγχύσεις στο σπίτι (για ιδιωτικές παραδόσεις)
  • Οδηγίες για την επιστροφή του δοχείου υγρού αζώτου (μόνο για παραδόσεις LN2)
  • Ετικέτα αποστολής για την επιστροφή του δοχείου υγρού αζώτου (μόνο για παραδόσεις LN2)

Επιστροφή του δοχείου αζώτου

Μαζί με την αποστολή σας, θα λάβετε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επιστροφής του δοχείου αζώτου, την ετικέτα επιστροφής και τον αριθμό τηλεφώνου της εταιρεία ταχυμεταφορών, με την οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε για να διευθετήσετε τη συλλογή του δοχείου. Το δοχείο πρέπει να επιστραφεί στην Cryos εντός επτά ημερών από την παράδοση. Σε αντίθετη περίπτωση, προκύπτει χρέωση από την Cryos των 100 ευρώ χωρίς ΦΠΑ στην ενοικίαση του δοχείου ανά εβδομάδα, πρβλ. τους Όρους της Σύμβασης.

Οι όροι της παράδοσης

DAP (Παραδοτέο στον τόπο προορισμού) κατά Incoterms 2010. Αυτό σημαίνει από πόρτα σε πόρτα, αλλά αποκλείονται όλες οι μορφές των τοπικών τελωνειακών διατυπώσεων, όπως εκτελωνισμός, εκκαθάριση εισαγωγών, δασμοί, φόροι, κ.τ.λ. Δεν υπάρχουν τελωνειακές διατυπώσεις για αποστολές εντός της ΕΕ. Διαβάστε επίσης τους Όρους της Σύμβασης.

Βρήκατε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας;

Αν όχι, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της Cryos επικοινωνεί στις ακόλουθες γλώσσες: σκανδιναβικός, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανικά και ιταλική.