Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα

Όλα ξεκίνησαν στο Aarhus της Δανίας το 1981, όταν ο ιδρυτής της Cryos, Ole Schou, είχε ένα περίεργο όνειρο για την κατάψυξη σπέρματος. Σήμερα η Cryos είναι μια ευρέως αναγνωρισμένη, διεθνής τράπεζα σπέρματος και ωαρίων και έχει βοηθήσει χιλιάδες άτομα να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Ως διεθνής εταιρεία, η Cryos παρέχει λύσεις μέσω της κατάψυξης σπέρματος και ωαρίων από δότες σε πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως. Η εταιρεία μας διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα επιλογών ανάμεσα σε ανώνυμους και μη ανώνυμους δότες. Είμαστε περήφανοι, καθώς κατέχουμε τον υψηλότερο αριθμό καταχωρημένων κυήσεων στον κόσμο.

Από την αρχή, η εταιρεία εξειδικεύτηκε στην κρυοσυντήρηση σπέρματος. Τα τελευταία 10-15 χρόνια, η τεχνολογία υαλοποίησης ωοκυττάρων (ωαρίων) έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη. Καθώς συνέχισε να βελτιώνεται, ήταν φυσικό η Cryos να επεκταθεί και στον τομέα δωρεάς ωαρίων.

Το 2015, η Cryos ίδρυσε την πρώτη ανεξάρτητη και πλήρως λειτουργική τράπεζα κατάψυξης ωαρίων στις ΗΠΑ. Τώρα, είμαστε περήφανοι, καθώς ιδρύουμε την πρώτη μας τράπεζα ωαρίων στην Ευρώπη. Το όραμά μας παραμένει ίδιο: Θέλουμε να βοηθήσουμε άτεκνες οικογένειες να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Πέρα από την προηγμένη έρευνα και ανάπτυξη, η διεθνής επιτυχία της Cryos οφείλεται στους ανθρώπους – στα άτομα που απασχολούνται στην Cryos, στους γενναιόδωρους δότες σπέρματος και τις δότριες ωαρίων, και σε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν και τώρα είναι περήφανοι γονείς με χαρούμενα και υγιή παιδιά.

Ole Schou διηγείται την ιστορία της ίδρυσης της Cryos:

Ole Schou, founder of Cryos

«Δεν ξέρω γιατί είδα αυτό το όνειρο τότε, το 1981. Αλλά για κάποιον περίεργο λόγο, όταν ξύπνησα ήθελα να μάθω τα πάντα για την κατάψυξη σπέρματος. Μου έγινε εμμονή και έτσι διάβασα κάθε βιβλίο και άρθρο που γράφτηκε σχετικά με αυτό το θέμα. Και χωρίς να το καταλάβω, ξαφνικά έγινα ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στο θέμα χωρίς καν να είμαι ακαδημαϊκός της φυσικής επιστήμης. 

Ευτυχώς, μπόρεσα να συνδυάσω τη γνώση μου για την κατάψυξη σπέρματος με πτυχίο μου στη διοίκηση επιχειρήσεων και σταδιακά κατάφερα να ιδρύσω μια επιτυχημένη εμπορική επιχείρηση. Χρησιμοποιώντας τη γνώση μου για τη διαδικασία κατάψυξης και αποθήκευσης ανθρώπινου σπέρματος, άρχισα να συνεργάζομαι με ιατρούς και κλινικές που έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από τη δουλειά και το προϊόν μου. Η δουλειά ξεκίνησε και στην αρχή το γραφείο και το εργαστήριό μου παρείχε μόνο υπηρεσίες κατάψυξης και αποθήκευσης σπέρματος. Το 1990, καθιερώθηκε το πρόγραμμα δοτών και αυξήθηκε με γοργούς ρυθμούς η διεθνής ζήτηση.

Αργότερα, αρχίσαμε να ειδικευόμαστε και στην τεχνολογία υαλοποίησης ωαρίων. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να βοηθάμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους να γίνουν γονείς ανά τον κόσμο.»